0
0.00
Mini Cart
  • prazna košarica

    V košarici ni izdelkov.

Officinalis – opis znamke

Poslanstvo in ideja podjetja Officinalis

Ugotovljeno je bilo, da je konj, ki živi na pašniku, na splošno bolj zdrav kot konj v hlevu.

Trave pašnikov vsebujejo hranilne in zdravilne snovi za dobro počutje konja

Analizirali smo dejavnike, ki bi lahko vplivali na to preprosto realnost, in odkrili smo, da trave na pašnikih vsebujejo hranila in zdravilne snovi, ki so bistvene za njegovo dobro počutje.

Cilj: Ustvariti dodatek k normalni prehrani konja

Od tega trenutka je naš cilj: Ustvariti dodatek k običajni prehrani hlevskega konja, ki prinaša koristne snovi travnikov, ne da bi si za dosego tega cilja postavljali kakršne koli omejitve.

Analiza naravnega habitata konja

Naravni habitat konja so prerije, hribi, gore, v bližini rek; tukaj najde svojo naravno hrano: travo.

Nato smo proučevali zelišča, ki sestavljajo idealne trate za konje, kaj vsebujejo, učinek njihovih učinkovin in njihovo sezonskost.

Našli smo trave, kot sta ljulja in bilnica, metuljnice, kot so rdeča detelja, lucerna in številna zdravilna zelišča, kot so regrat, borovnica, melisa, kopriva, kamilica, slez, žajbelj, česen …

Z analizo zelene trave smo ugotovili, da je zelo bogata z beta karotenom, vitaminom E in vsemi vitamini, razpršenimi v tekočini trave, kot so vitamin B1, B2, B5, B6, B12, FOLNA KISLINA in VITAMIN C.

Analizirali smo vsebnost približno 400 krm za konje in številnih vzorcev sena ter ugotovili nezadostno vsebnost teh temeljnih in za konja zelo pomembnih vitaminov v skoraj vseh krmah in senu.

Zdravilna zelišča v senu so bila zaradi sušenja na soncu in neprimernega skladiščenja v hlevu brez učinkovine.

Ideja o ustvarjanju fitoterapevtskega rastlinskega vitaminskega dodatka

Po teh študijah, ki so jih potrdile tudi raziskave ameriške univerze NATIONAL RESERCHE in francoske univerze INRA, se je porodila zamisel o ustvarjanju rastlinskega zeliščnega vitaminskega dodatka, ki naravno dopolnjuje konjevo prehrano, kot bi bil na travniku, in ustvarja različne vrste izdelkov, glede na letne čase ali različne patologije, s katerimi prehrana postane pomožno sredstvo za zdravljenje.