Negovanje konj je ključen del skrbi za te čudovite živali, pri tem pa ima britje konj pomembno vlogo pri ohranjanju njihovega zdravja in udobja. Čeprav se morda zdi preprosta naloga, obstaja več dejavnikov, ki jih je treba upoštevati pri britju konja. V tem vodniku bomo raziskali zakaj, kdaj, kako, kdo in na kaj biti pozorni pri britju konja. Poleg tega bomo razpravljali o tem, kako izdelki, kot je linija “Love the Skin” podjetja NAF, lahko pomagajo pri negi kože in preprečujejo draženje.

Zakaj briti konja?

 1. Hlajenje: Britje konjev jim pomaga ostati hladnejši, zlasti v toplih letnih časih. Odstranitev odvečne dlake omogoča boljšo odvajanje toplote, kar zmanjšuje tveganje za pregrevanje.
 2. Higiena: Dobro negovan konj je zdrav konj. Britje lahko pomaga ohranjati čistočo s preprečevanjem nabiranja umazanije, znoja in zajedavcev v dlaki.
 3. Izboljšano zdravje kože: Britje razkrije kožne bolezni ali draženja, ki bi jih sicer lahko skrivala debela dlaka. Prav tako olajša nanašanje izdelkov za nego kože.
 4. Enostavnejša Nega: Krajša dlaka je lažja za čiščenje in vzdrževanje, kar olajša nego konja.

Kdaj briti konja?

Čas britja konja je odvisen od posebnih potreb vašega konja in podnebja:

 1. Pomlad: Veliko lastnikov konjev se odloči za britje spomladi, da bi pomagali konjem znebiti se zimske dlake in ohranili njihovo udobje ob dvigovanju temperatur.
 2. Poletje: Za konje, ki se hitro pregrevajo, je britje poleti koristno, saj jim pomaga obvladovati vročino.
 3. Zima: Britje konja med zimo ima svoje prednosti, še posebej za športne konje v intenzivnem treningu. Krajša dlaka jim omogoča bolj učinkovito potenje med vadbo, jim pomaga se hitreje posušiti in preprečiti prehlad. Ta praksa je zlasti dragocena za ohranjanje njihovega udobja in preprečevanje pregrevanja, kar zagotavlja, da ohranjajo optimalno kondicijo med celotno trening sezono.
 4. Vse leto: Konji z določenimi kožnimi težavami ali tisti v intenzivnem treningu morda potrebujejo redno britje, da obvladujejo draženje kože in izboljšujejo okrevanje.

 

Kako briti konja?

Britje konja je občutljiv postopek, ki zahteva izkušnje in potrpljenje. Pogosto je najbolje, da to nalogo prepustite strokovnjakom ali izkušenim lastnikom konjev. Če ste novi v britju konja, razmislite o nasvetih izkušenega negovalca ali veterinarja.

Na kaj biti pozoren?

 1. Draženje: Nekateri konji lahko doživijo draženje kože po britju. Bodite pozorni na to in sprejmite preventivne ukrepe.
 2. Zaščita pred soncem: Obriti konji, predvsem z nepigmentirano kožo, so bolj dovzetni za sončne opekline. Poskrbite za senco ali uporabite sončno kremo, ki je primerna za konje, da zaščitite njihovo kožo.
 3. Vzdrževanje dlake: Upoštevajte, da britje vpliva na rast dlake konja. Razmislite, kako bo to vplivalo na njegov videz, toploto in zaščito v hladnejših mesecih.

 

NAF- ovi izdelki linije “Love the Skin”

Za zagotavljanje zdravja kože konja in preprečevanje draženja lahko izdelki, kot je linija “Love the Skin” podjetja NAF, pomagajo. Ti posebej formulirani izdelki lahko pomirjajo in ščitijo kožo ter nudijo nego, ki jo vaš konj potrebuje po britju. Linija vključuje balzam za kožo, losjon, milo za kožo in dodatke za obravnavo specifičnih težav s kožo.

Izdelki v Liniji “Love the Skin”:

D-Itch Skin Sprej: Učinkovita zeliščna formula za pomiritev in udobje dražeče kože, zagotavljanje olajšanja, ki ga vaš konj potrebuje.

D-itch prehranski dodatek: Podpora občutljivi, srbeči koži, ki trpi zaradi sezonskih draženj, s čimer zagotavlja udobje, ki ga vaš konj zasluži.

D-itch Losjon: Preprost za nanašanje, vpojen losjon, ki je nepogrešljiv za konje, ki jih prizadenejo sezonske draženja, olajšuje nego kože.

Mud Gard Zaščitna Krema: Bogata zaščitna krema, ki varuje kožo pred mokrimi in blatnimi razmerami, skrbi za vašega konja v težavnih vremenskih pogojih.

Love the SKIN hes in Salve: Lahka krema na vodni osnovi, ki pomirja in udobno blaži draženja, zagotavlja nežno nego za kožo vašega konja.

Love the SKIN hes in Skin Wash: Popoln naravni šampon, ki ne zahteva izpiranja, kar ga naredi vsestransko in vodo varčno rešitev za nego vašega konja. Ta blaga in edinstvena zeliščna mešanica, vključno s pomirjujočo alojo vero, ponuja vrhunsko nego za vašega konjička. Love the Skin he’s in Skin Wash je kot trije izdelki v enem: uporabite ga lahko po britju in obrišite s toplo brisačo, za hitro čiščenje po vadbi s hladno raztopino ali v koncentrirani obliki. Še posebej priročen je pozimi ali kadar je dostop do vode omejen.

Britje konja je pomemben vidik nege konja, ki spodbuja njegovo udobje in dobro počutje. Z ustrezno nego, pravilnim časom britja in uporabo kakovostnih izdelkov, kot je linija “Love the Skin” podjetja NAF, lahko ohranjate kožo svojega konja zdravo, čisto in brez draženja. Zato nadaljujte, in svojemu konju privoščite razvajanje, ki si ga zasluži!