SRBENJE PRI PSIH: VZROKI IN NARAVNI NAČINI ZDRAVLJENJA

Srbenje pri psih je zelo pogost simptom med našimi štirinožnimi prijatelji.

Že nekaj časa opažate, da se vaš štirinožni prijatelj pogosto praska ali si obsesivno liže tačke, vendar ne veste, kaj storiti? Poglejmo si vzroke in ugotovimo, kateri so naravni načini za preprečevanje srbenja pri psih, kar je začetek resne in boleče bolezni, kot je dermatitis.

Dermatitis pri psih: glavni vzroki

Zelo pomembno je opazovati vedenje psa in si zapisati njegove odzive: Katere dele telesa si praska? Ali pogosto stresa z glavo? Ima razdraženo kožo ali parazite na dlaki? Vzroki za srbenje pri psih so namreč lahko različni:

  • Škodljivci in insekti: dermatitis lahko nastane kot posledica napada nekaterih insektov, kot so bolhe ali klopi. Ko žival pičijo bolhe, se pod kožo vbrizga zelo majhna količina sline, kar povzroči vnetje.
  • Uživanje določenih živil: psi, podobno kot ljudje, lahko razvijejo intoleranco do določenih živil. V teh primerih lahko motnjo spremljata tudi bruhanje in driska.
  • Stik z dražilci: dražilci so lahko tako naravni kot sintetični in lahko povzročijo “kontaktni” dermatitis pri psih.
  • Stres: po izjemno stresnih pogojih se pes lahko nenehno praska, kar povzroči tipične simptome dermatitisa.
  • Alergije, ki niso povezane s hrano: to so alergične reakcije na nekatere alergene, ki jih je mogoče najti v zraku ali v okolju, ki obdaja habitat psa.
  • Hormonske motnje: glavni problem pri hormonskih motnjah predstavlja pojav endokrine alopecije, povezane z endokrinimi ali imunskimi disfunkcijami.

Tudi sprememba letnih časov lahko bistveno vpliva na zdravje psa, še posebej, če živi zunaj domačega okolja: poleti se število komarjev in drugih insektov, kot so peščene mušice, znatno poveča, zato se priporoča uporaba posebnih pesticidov za zdravljenje najbolj vročih in nevarnih mesecev v letu.

Pomembno je pravočasno prepoznati znake težave in se dogovoriti za posvet pri veterinarju, ki bo lahko postavil diagnozo na podlagi skrbnega opazovanja vedenja vašega psa v prejšnjih dneh.

Naravna sredstva za srbenje pri psih: aloe arborescens za olajšanje in pospešitev celjenja

Med lastnostmi in koristmi rastline je aloe arborescens sposobna regenerirati kožo, zato omogoča pravilno celjenje ran in pomaga pri obnavljanju kože.

Gre za snov, ki je izjemno vlažilna, zato je sposobna hitro pomiriti srbenje, povezano z dermatitisom.

Aloe arborescens vsebuje aktivne sestavine, ki delujejo pri zmanjševanju vnetja kože, kar je zelo pomembno pri lajšanju simptomov. Vse več veterinarjev za nego naših dragih štirinožnih prijateljev zaupa močnim terapevtskim lastnostim linije Aloeplus oral. Med naravnimi sredstvi proti srbenju pri psih najdemo tudi sirup Aloeplus za pse z aloe arborescens in BIO korenjem.

Gre za naravno mešanico, ki jo lahko uvrstimo med nutraceutikalne snovi ali živila z več koristnimi zdravstvenimi učinki, sposobnimi pomagati pri normalizaciji fizioloških funkcij organizma.

Bi radi vedeli več?

Kliknite tukaj, da izveste vse koristne lastnosti Aloe Plus Dog sirupa!

Povzeto po: https://www.aloepluscaniegatti.it/il-prurito-nel-cane-cause-e-rimedi-naturali/ 

 

Košarica
Scroll to Top